2008. március 15., szombat

Költözés 2.0

Szép, verőfényes napra virradtunk ma. (Csicseregnek a fák, rügyeznek a madarak.) Így páran fogtunk magunkat és nekivágtunk az Ifi Ház kitakarításának újra. Saját tapasztalatból mondom, elképesztő dologkat láttam. Van egy olyan érzésem, hogy a korábban ebben a házban lakók kifejezetten azért dolgoztak, hogy ez a ház minél mocskosabb legyen. Sok érdekes dolgot láttam már, de még mindig van, ami megdöbbent, vagy elborzaszt. Vázolom a helyzetet:
  • 1 kuka megtelt kizárólag konyhában talált szeméttel. (Pl: fémedényekkel, amikbe felismerhetetlenségig belerohadt az étel, lejárt szavatosságú élelmiszerrel, cigicsikkekkel, amiket a gázcső mellett találtunk meg, stb...)
  • A házban található fürdőszobák mindegyikében lehetne iszapbirkózást tartani, az ott található szutyok mennyiség tekintetében. A sár nagy részét feltakarítottuk, de csodát tenni még nem tudtunk. Viszont találtunk érdekes újságokat a mosógép hátoldalába gyűrve. :)
  • A kertben különböző szerszámok szétdobált maradványait találtuk. Mielőtt megörültünk volna, hogy régészeti leletetre akadtunk, rájöttünk, hogy a honfoglaló magyarok idejében még nem ismerték ezt a fajta fémfestéket. (megjegyzés: találtunk többek közt zoknikat, férfi fehérneműt és pálinkásüvegeket is. Oltári buli lehetett ott.)
  • Az egyik szoba kifejezetten úgy nézett ki, mintha ott akarták volna forgatni a Fűrész 5-öt. (csak egy szék állt a szobában, körülötte pengék, meg egy fűrészlap)
A konyhát alaposan kitakarítottuk, az ajtók egy részét és a falicsempéket lemostuk. Kapásból ennyi jutott eszembe az Ifi házzal kapcsolatban, amit magamban még Survivor Háznak emlegetek, hiszen az ott fennálló állapotokat bármelyik reality show megirigyelné. Összességében szólva szerintem elég jól haladunk, de még így is rengeteg munka vár még ránk. Minden segítő kéz jól jön. Már nem olyan borzalmas az egész, mint amikor elkezdtük.

Készítettem pár képet takarítás közben:


Zoli épp a földszinti mosdót rakja rendbe


A létrán Ricsi látható. A polcot és a csempéket fertőtlenítette.


A tűzhely helye.


Az immár tisztának "tűnő" konyhaszekrény

2 megjegyzés:

főni írta...

Köszi, hogy nekikezdtetek! Ez most nem igazán ment volna nekem. Jó veletek egy hajóban evezni :-) Köszönet tehát Napsinak, Ricsinek, Zolinak!

Napsugár írta...

Bármikor;) De legközelebb, ha ilyen hideg lesz, síoverallban megyek :D